miércoles, 7 de agosto de 2013

Sortides nocturnes: Puigsacalm i Bellmunt

La setmana passada en Sergi em va fer descobrir les rutes nocturnes, abans no se m'havia acudit mai fer-ne una. Totalment recomanables a l'estiu. No trobes a ningú més, s'hi està fresquet i realment la muntanya és ben diferent de nit. Sense córrer, passejant tranquillament, escoltant sons que de dia et passen per alt però que a les fosques el silenci s'accentua més i això permet que el mínim soroll ja sigui audible.

La primera nit ha estat anar al Puigsacalm. Pujar mentre s'anava ponent el sol, sopar a dalt mentre es feia fosc del tot i anar baixant intentant no abusar de la llum dels frontals per així apreciar més les estrelles, ja que feia una nit molt serena, sense cap núvol. En cinc minuts d'estar estirats una mica més amunt de Font Tornedissa, ja vam poder veure 3 estrelles fugaces.
La fauna que et pots trobar de nit també és molt interessant. Granotes, salamandres i fins i tot de tornada amb el cotxe ens va passar un cabirol per davant!


Tres dies més tard vam deixar el cotxe al Pedronet de Bellmunt, vam pujar a Bellmunt i cap a Vidrà passant pel Salt del Molí. De tornada cap a Bellmunt vam veure dos porcs senglars i tot. La veritat és que ens vam espantar una miqueta, sobretot el primer cop, que el senglar feia uns sons no gaire amigables...

El salt del Molí. Llàstima que per la foscor no es veu gaire.

No hay comentarios:

Publicar un comentario